Waarom huiswerkbegeleiding?

Je hebt moeite om in de klas je aandacht erbij te houden en je mist hierdoor een deel van de uitleg. Het tempo in de les gaat te snel en je kunt het niet bijhouden. Je doet je best, maar haalt nog steeds die onvoldoendes. Dan is huiswerkbegeleiding bij MaakWijzer in Nijmegen iets voor jou. Bij MaakWijzer bieden wij jou alle ruimte om vragen te stellen en nemen wij de stof nogmaals met jou door totdat jij het begrijpt.

Je hebt geen overzicht meer door het vele huiswerk. Je vindt het lastig om elke dag aan je huiswerk te zitten. Je hebt het idee dat er geen einde aankomt. Weet je niet waar je moet beginnen en hoe je het moet aanpakken? Dan is huiswerkbegeleiding bij MaakWijzer in Nijmegen iets voor jou. MaakWijzer leert jou verschillende studievaardigheden aan, waar je jaren nog profijt van hebt.

Heb je een talenknobbel, maar kan je wel wat extra ondersteuning gebruiken bij de bètavakken of vice versa. Dan is huiswerkbegeleiding bij MaakWijzer in Nijmegen iets voor jou. Onze begeleiders van de Radboud Universiteit Nijmegen bieden jou vakinhoudelijke ondersteuning bij de vakken die je nodig hebt. Zij zullen jou uitdagen en jou het vak met plezier laten volgen.

Meer dan 2 onvoldoendes op je rapport...

Huiswerkbegeleiding bij MaakWijzer in het kort

Wat wij doen
 • Intensieve ondersteuning bij kernvakken;
 • Extra inhoudelijk uitleg voor alle vakken op elk niveau;
 • Intensieve ondersteuning ter voorbereiding op de toetsen en de toetsweken;
 • Hulp bij leren leren;
 • Intensieve één op één begeleiding;
 • Leren samenvatten;
 • Leren plannen en structuur aanbrengen;
 • Overhoren, uitleg geven en huiswerk nakijken;
 • Ondersteuning bij leerproblemen o.a. dyslexie, dyscalculie, faalangst of concentratieproblemen.
Voor wie
 • Leerlingen uit alle niveaus van het voortgezet onderwijs in Nijmegen;
 • Leerlingen met motivatieproblemen of weinig zelfvertrouwen;
 • Leerlingen die willen weten waar zij staan en hoe ze verder kunnen komen;
 • Leerlingen die zich volledig willen inzetten;
 • Leerlingen met achterstanden of leerproblemen zoals concentratie, dyslexie, dyscalculie;
 • Leerlingen met specifieke problemen, bijv. AD(H)D, PDDNOS.
Hoe wij werken
 • Met kleine groepen;
 • Met een jong en gedreven team;
 • Met betrokkenheid en enthousiasme;
 • Vanuit een individueel plan van aanpak;
 • Vanuit een stevige planning;
 • Met verschillende leerstrategieën;
 • Door aan te sluiten bij het ontwikkelingsniveau van leerlingen;
 • Door leerlingen zelf te betrekken bij het leerproces en hiermee hun zelfstandigheid en motivatie te bevorderen.

Werkwijze van MaakWijzer

Bij MaakWijzer vinden wij structuur erg belangrijk. Met een stevige planning zorgen wij ervoor dat je overzicht houdt op je leer- en maakwerk. Bij binnenkomst gaan we dan ook direct aan de slag met het inplannen van het maak- en leerwerk. We plannen het leerwerk van de toetsen ruim op tijd in en geven intensieve begeleiding ter voorbereiding op de toetsen en toetsweken.

Om je klaar te stomen voor de toetsweek mag je bij MaakWijzer een week voor de toetsweek en in de toetsweek elke werkdag komen. Onze begeleiders staan elke dag voor jou klaar. Zij studeren of hebben aan de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen of Radboud universiteit Nijmegen gestudeerd, dus ze hebben goede vakkennis om jou vakinhoudelijk uitleg te geven.

Naast huiswerkbegeleiding krijg je bij MaakWijzer verschillende studievaardigheden aangeleerd waar je jaren nog profijt van hebt.

Uiteindelijk is het ons doel om ervoor te zorgen dat jij met de handvatten die wij aanbieden, zelfstandig aan de slag kan en een succesvolle en plezierige schooltijd hebt.

De huiswerkbegeleiding wordt bij MaakWijzer van maandag tot en met vrijdag gegeven tussen 14:35 - 17:30 op het Mondial College locatie Leuvensbroek, in Nijmegen Lindenholt. Huiswerkbegeleiding duurt 2 uur, maar natuurlijk mag je langer blijven als het leer- en/of maakwerk niet op tijd af is. Wij proberen zoveel mogelijk aan te sluiten op je lesrooster.

Ons doel...

MaakWijzer maakt de overgang leukermakkelijkerkleiner voor jou!

Orthopedagoog in de praktijk

De stap om naar huiswerkbegeleiding te gaan is voor sommige leerlingen moeilijk te maken. Ondanks dat je het wel heel hard nodig hebt, kunnen verschillende redenen je weerhouden. Om deze stap kleiner te maken, hebben wij voor een schoolse omgeving gekozen. Wij merken ook dat leerlingen hierdoor het belang van leren beter inzien en zich beter inzetten.

Tevens zijn wij een orthopedagogische huiswerkbegeleiding praktijk. Dit betekent dat wij bekwaam zijn en ervoor openstaan om jou op andere vlakken te ondersteunen, mocht je dit nodig hebben. Als een dag tegenzit of als je tegen problemen aanloopt die invloed hebben op je inzet of concentratie kunnen de begeleiders een luisterend oor bieden en jouw klankbord zijn.

Overgang basisschool - middelbare school

De overgang van de basisschool naar de middelbare school is een hele grote stap voor jou. Veel veranderingen waar jij aan moet wennen; nieuwe klasgenoten, docenten en vakken. Deze nieuwe indrukken laten ongetwijfeld hun sporen na. Op de middelbare school wordt meer gevraagd van jou dan op de basisschool. Het vele huiswerk kan problemen opleveren als het plannen ervan niet goed gaat. Jij als brugklasser begint vaak te laat met huiswerk maken. Je begrijpt niet waarom je al ruim tevoren moet beginnen met leren voor een toets of je vindt het lastig om je te houden aan de planning.

Het is belangrijk dat jij de juiste vaardigheden en discipline ontwikkelt. Je kunt dan kiezen voor huiswerkbegeleiding om de brugklassen goed door te komen. Beter te vroeg starten dan te laat! Voorkom dat je vastloopt en sprintend de eindstreep moet halen. Anders ervaar je veel druk en kun je moeilijk wennen aan de hoeveelheid inzet en motivatie die je moeten tonen om nog die voldoendes te halen.

Zij zijn te spreken over ons!

MaakWijzer staat voor kwaliteitinspiratiemaatwerk. En in het bijzonder samen lerenvriendschapaandacht!

MaakWijzer wil jou stimuleren om meer uit jezelf te halen. Met je EIGEN talent en met de juiste begeleiding kunnen wij jou vooruit helpen.