MaakWijzer maakt de overgang leukermakkelijkerkleiner voor jou!

Brugklastraining

De overgang van de basisschool naar de middelbare school is een hele grote stap voor jou. Veel veranderingen waar jij aan moet wennen; nieuwe klasgenoten, docenten en vakken. Deze nieuwe indrukken laten ongetwijfeld hun sporen na. Op de middelbare school wordt meer gevraagd van jou dan op de basisschool. Het vele huiswerk kan problemen opleveren als het plannen ervan niet goed gaat. Jij als brugklasser begint vaak te laat met huiswerk maken. Je begrijpt niet waarom je al ruim tevoren moet beginnen met leren voor een toets of je vindt het lastig om je te houden aan de planning.

Het is belangrijk dat jij de juiste vaardigheden en discipline ontwikkelt. Wij bieden jou daarom de brugklastraining aan. Het is een kort programma waarin je gaat leren hoe je moet leren. Wij gaan je leren hoe je precies de woorden en de zinnen moet leren bij bijvoorbeeld Engels of Frans. Wij gaan je leren samenvatten; wat moet in een samenvatting komen te staan en welke samenhang in de tekst moet je herkennen. Ook leer je in deze training hoe je een goede planning moet maken. Hoe je jezelf het beste kunt voorbereiden op de toetsen/ toetsweken.

Ook bieden wij een lange programma aan, dat is namelijk de huiswerkbegeleiding. Bij de huiswerkbegeleiding zit het programma 'brugklastraining' al bij in. Wat je extra krijgt is het leren toepassen. We kijken met je mee; hoe je leert en of deze methode bij jou past. Past de aangeleerde methode niet bij jou, dan gaan we over naar andere leermethodes. We letten ook op je kortetermijngeheugen en langetermijngeheugen, zodat we jou kunnen adviseren hoe vaak en hoelang je aan een leervak moet zitten.

Het programma

Tijdens deze brugklastraining wordt aandacht besteed aan de volgende punten:

  •  Het maken van een overzichtelijke en duidelijke planning. Wij merken dat leerlingen het overzicht over hun huiswerk snel verliezen. Het is belangrijk dat de leerlingen leren hoe ze hun huiswerk binnen de beschikbare tijd kunnen indelen.
  •  Het aannemen van een actieve leerhouding. Bij MaakWijzer staat actief leren centraal. Door actief met de leerstof om te gaan, zullen ze meer inzicht krijgen in de lesstof.
    •  Het efficiënt doornemen van teksten.
    •  Het maken van een goede samenvatting.
    •  Het leren van de woorden en de zinnen van de vreemde talen.

Gratis Brugklastraining op Mondial College

Zit je op het Mondial College, Leuvensbroek, dan kan je de brugklastraining gratis volgen tijdens de my-choice uren op de maandagen en woensdagen! Het programma wordt verdeeld in zeven my-choice lessen. Meld je aan en leer hoe je moet leren!