Bijles

Bijles nemen om jouw achterstand in te halen, dat kan bij MaakWijzer. Heb je de lesstof gemist, snap je een onderwerp niet of mis je de basiskennis. Maak je geen zorgen, want tijdens de begeleiding krijg je de ruimte om vragen te stellen en de begeleider neemt alle tijd om de stof uit te leggen. Bouw aan jouw zelfvertrouwen en wees weer trots op jouw eigen prestaties.

Bouw aan je zelfvertrouwen

BIjles bij MaakWijzer

MaakWijzer geeft in Nijmegen bijles op het Mondial College, locatie Lindenholt Leuvensbroek. Wil jij bijles nemen bij ons, dan gaan wij tijdens het intakegesprek in overleg met jou en jouw ouders de leerdoelen bepalen. MaakWijzer maakt voor iedere leerling een individueel plan van aanpak. Zo kunnen wij bij MaakWijzer een optimale begeleiding bieden. Tevens streven wij ernaar om regelmatig contact te houden met jouw ouders en leerkrachten om vorderingen te bespreken.

Als je besluit om bij MaakWijzer bijles te nemen, nemen wij binnen een week contact met jou op om de bijlessen te plannen. Onze begeleiders bij MaakWijzer geven bijles aangepast aan jouw wensen. Naast het doornemen van de leerstof worden er ook verschillende studievaardigheden aangeleerd om de zelfstandigheid te bevorderen.

  • De begeleiding wordt gedaan door (aankomende) orthopedagogen en HBO en universitaire studenten of afgestudeerden met een hoge specifieke vakkennis.
  • De bijles wordt minimaal één keer per week gegeven, vanaf 1,5 uur per keer.
  • Problemen met de basiskennis worden in kaart gebracht en bijgespijkerd.
  • Er wordt aan de hand van de methoden van school gewerkt, maar er worden ook aanvullende uitleg, materialen en opdrachten gegeven.

"Ik heb veel gehad aan de bijles van MaakWijzer. Dankzij de vele hulp met Engels en Duits heb ik mijn vwo diploma kunnen halen en daar ben ik nog steeds erg dankbaar voor! :) "

̶ Sylke, leerling 6VWO Mondial College

Ook groepsbIjles mogelijk bij MaakWijzer

Naast de individuele bijles is bij MaakWijzer ook bijles in groepsverband mogelijk. Je kan bijvoorbeeld met een klasgenoot die ook moeite heeft met dezelfde lesstof samen bijles volgen. Zo mogelijk kunnen wij jou ook koppelen aan andere leerlingen. Geef bij de inschrijving aan als je groepsbijles wilt. Om de kwaliteit te garanderen, worden bijlessen bij MaakWijzer gegeven aan maximaal 3 leerlingen tegelijk. Samen bijles volgen is gezelliger en voordeliger!

Waarom 1,5 uur bijles
Uit ervaring blijkt dat een bijles van minimaal 1,5 uur het beste resultaat oplevert. Er is dan voldoende tijd om naast de uitleg ook nog eens goed te oefenen. Door veel te oefenen wordt immers informatie beter onthouden. De begeleider kan tevens een betere inschatting maken of de leerling de stof weet toe te passen.
Eigen inzet
We kunnen geen garantie geven dat je na een aantal lessen een dikke voldoende zal halen, maar wij doen er wel alles aan om jouw kennis aan te vullen en je meer zelfvertrouwen te geven. Het is erg belangrijk dat je naast de bijlessen ook gaat oefenen. Wanneer je iets hebt geleerd, komt de informatie eerst in het korte termijngeheugen. Dat is het geheugen waarin informatie voor enkele seconden tot enkele minuten wordt vastgehouden. Pas na herhaling, of als het veel indruk heeft gemaakt, komt de informatie in het lange termijngeheugen terecht. Zodra informatie in het lange termijngeheugen zit, vergeet je het niet snel meer. Herhaling is dus essentieel om informatie op te slaan. Het resultaat hangt ook af van de eigen inzet. Met alleen bijles nemen, kom je er niet.

MaakWijzer staat voor kwaliteitinspiratiemaatwerk. En in het bijzonder samen lerenvriendschapaandacht!

MaakWijzer wil jou stimuleren om meer uit jezelf te halen. Met je EIGEN talent en met de juiste begeleiding kunnen wij jou vooruit helpen.